CAMINO FRANCÉS

28. MARTS  - 08. APRIL  2013

VANDREDAG 4

31. MARTS 2013

ASTORGA

FOCEBADON

AFSTAND:        25,0 KM

AFSTAND TOTAL       87 KM

VEJR:  +3C - +11C sol - lunt


HØJDEMETER: 560 m op 50 m ned


Her til morgen startede vi også uden kl. 7.30 i moøke og under gadelys ud af byen. Vejret var igen et perfekt vandringsvejr. Omkring +3 grader og solskin. Og vejret har været sol hele dagen og kom op paa næsten 11 grader, her hvor vi idag stopper i Foncebadon, hvor vi er oppe i 1.432 m højde og over snegrænsen.

Vi bor paa et kombineret albergue og casa rual, hvor vi har vores eget værelse for natten.

Der er 2 alerques i byen, 5 huse og ikke meget mere, der er bestemt ikke noget natteliv vi skal ud i.

Vi har idag vandret 27 km. og det er vi ganske godt tilfreds med, især når vi har taget en stigning fra fra 881 m til 1.432 m, det er hårdt.


Når du på Camino Francés er nået til Cruz de Ferro, er du nu nået til et af de vigtige mål, der er på Caminoen.

Du føler en lettelse her og at du nu kan overkomme selv de mest besværlige forhold på Caminoen, du får nu en tro på, at du nu kan nå til Santiago uden større besvær.

Men forude venter en stejl og vanskelig nedstigning mod Ponteferrada, der ikke er uden farlige og sta baserende passager.

Du oplever en fantastik natur her i bjergene med udsigter ud over det fantastiske landskab mod vest.

Cruz de Ferro er et af de særlige mål pilgrimmen skal nå på pilgrims vandringen til Santiago de Compostela.

Det særlige ved Croz de Ferreo er, at det ligge i passet på Montes de León i 1.500 m højde.

Der er en ældgammel skik forbundet med passagen af Croz de Ferro - nemlig at du tager den sten, du har med fra din hjemegn og som du har båret i din rygsæk hertil og kaster den på den i forvejen enor me sten bunke.

Skikken siges at stamme helt fra romertiden og skikken er fortsat op gennem de mange århundrede og også idag bærer pilgrimmen sin sten til bunken.

Stenen syboliserer den byrde du bærer på og som du nu kan kaste af dig og gå herfra og til Santiago, uden andre bekymringer end hvad Camino en måtte bringe.

Før du når til Cruz de Ferro har du gået igennem Foncebadon, der er en meget øde og næsten forladt by. Dog er der de sidste år blevet indrettet 2 alberques, hvilket stort set er de eneste aktiviteter i den forladte og forfaldne by her op i ca 1.400 m højde.