CAMINO FRANCÉS

28. MARTS  - 08. APRIL  2013

VANDREDAG 7

03. APRIL 2013

PONFERRADA

LA LAGUNA

AFSTAND:        26,0 KM

AFSTAND TOTAL     165 KM

VEJR:  regn, regn, regn


HØJDEMETER: 440 m op 440 m ned


Starten fra Villafranca mod vest er en lidt kedelig tur frem til lidt før La Faba. Det mes te af vandringen sker på asfaltveje gennem små lidt halvtridste småbyer. Før La Faba skal du ind paa vandresti og så går det bare op, op, op, op af en fedtet våd sti fuld af sten, grund fjeld, vand og stigningen er forfærdelig. Vi går over 350 m op på en gaske kort strækning. Og idag var det  bare rædsfuldt fordi det hele foregik i silende regn og med poncho på.

Vi er ankommet til La Laguna der ligger i 1.125 m hoejde og bestaar af 5 huse, 3 traktorer og 4 Audier samt det alberque vi har fået eget værelse på.

Vi skal nu her senere ned at spise pilgrimsmenue - der sædvanligvis består af suppe/salat, fisk/kød, og en dessert enten et æble eller en isvaffel. Og for det giver vi så ca. 10 €.


O Cebreiro


O Cebreiro er Caminoens ældste by og består af en række meget gamle og totalt renoverede huse og caminoens ældste kirke.

Byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og indtrykket er, at man gør alt for at bevare denne særegne samling af huse med de små gader og stræ der. Byen er beliggende i over 1.400 ms højde og ligger ved indgangen til passet over Area.

Byen er nærmest som et museum, selvom der bor borgere i lands- byen og der drives sovenirbutikker og der er felere alberques.

Det er en tidslomme man havner i her ude i et fantastisk Gallisisk landskab, hvor tågen og regnen hersker i foråret og efteråret og hvor der er sne om vinteren.

Byen er et ophold værd, fordi der ikke findes noget lignede på hele Caminoen. og i det heletaget i Spanien.