CAMINO FRANCES

17. APRIL - 17. MAJ 2012

VANDREDAG 13

29. APRIL 2012

BOADILLA DEL CAMINO

CARRION

AFSTAND: 26,0 KM

AFSTAND TOTAL 294 KM

VEJR: Mest regn og lidt sol


HØJDEMETER: 80 m op 20 m ned


Vi løber stærkt i disse dage, selvom det stadig er med poncho på. De 6 af de 8 timer vi gik idag var med poncho. Vi gik næsten 28 km. Vi er nu nået ind på Kastiljen, men det er stadig i Nordspaniens kornkammer, vi er. I Fromista måtte vi på den lokale lægeklinik. I 3 dage er vi nu blevet 3 pilgrimme idet vi går sammen med Magda fra Polen. Og hvorfor så det. Fordi hun er en meget sympatisk person. Taler godt engelsk, går samme hastighed som Manfred og jeg. Magda er ca. 40, har en datter og bor i en mellemstor by i sydvest Polen og er den lokale dommer. Hun har fået noget udslet. I Fromista besøgte vi 2 romanske kirker. Se billederne. Vi er nu kommet il Carrion de los Cordes. Vi har lejet et 3 mandsværelse med bad på et Hostal i byen fordi vi kom sent og alle alberguerne var optaget. Årsagen er at den første etape i morgen er på 18 km uden noget som helst. Se mit indlæg om gårdagens albergue. Det var noget særligt. 

Betragtninger over en halv camino - Del I


Vi er nu halvvejs til Santiago. Det giver jo anledning til et tilbageblik. Hvad har gjort størst indtryk?

MANFRED

At have mødt ham og nu gået sammen med ham i 22 dage og har holdt hinanden ud på godt og ondt er noget af det jeg vil huske tilbage på med glæde. Om det er en ven for livet, må vi se.

VEJRET

Det har faktisk regnet mere eller mindre de 18 dage af de 20 dage. 4 dage i træk. Poncho time. Så vi er ikke blevet solbrændte eller har kunnet benytte solcelleoplader. Det har været koldt hele tiden. Vestenvinden har været en følgesvend. Det skriver guidebøgerne ikke noget om. I det lokale fjernsyn kunne vi få oplyst, at det har været det koldeste forår i Nordspaninen i næsten 100 år. Det kan jeg godt bekræfte.

LANDSKABERNE

Fra de voldsomme sneklædte Pyrenærer til de flade marker på Kastiljen. Til de spændende Gåsebjergene med troldeskove til de spirende vinmarker og frodige kornmarker i Rioja

ARAGON

er det vilde landskab med Pyrenærerne og floden Aragon fra Somport og frem til Pamplona, hvor det går over i Navarra med flade sletter med vinmarker i Rioja og hovedbyen Logrono. Burgos og Palencia er Spaniens kornkammer, med store landskaber med mark efter mark. Mesetaen brødføder Spanien med korn og andre landbrugsafgrøder og det samme gør Kastilen i Kastilla y Leon.