CAMINO FRANCES

17. APRIL - 17. MAJ 2012

VANDREDAG 14

30. APRIL 2012

VEJR: Tørt med lidt sol og lunt


HØJDEMETER: 125 m op 90 m ned


Fra Carrion de los Cordes til Ledigos. Hvad siger I til 18 km lang Tivolisti, lige ud uden bakker eller andre finuligheder. 18 km marker paa 2 sider. Ingen træer. Kun km efter km med 4,5 km i timen. Lidt sol, småkold vind i ansigtet som sædvanlig. Ikke en by at se, kun mod nord lidt bjerge med sne på toppen. Alt er flat. 18 km ingenting. Pludselig er der en by med 7 huse og en lade. Så yderligere 6 km til et albergue i en dødtrist by paa Kastiljen. Her overnatter vi så. Det var den dag. Hvad siger i så? 24 km ingenting. 61/2 time vandring. Det var den dag.

CARRIÓN DE LOS CONDES

LEDIGOS

AFSTAND:     24,0 KM

AFSTAND TOTAL  318 KM

Betragtninger over en halv camino - Del II


MENNESKENE

Er det jo spanierne vi træffer, der er utrolig hjælsomme og imødekommende.

Det gælder både i barerne og paa alberguerne. På landet og i byerne. De fleste kan kun spansk og snakker og snakker og vi forstår kun 10% af hvad der bliver sagt.

PILGRIMMENE

Vi møder nu pilgrimme fra alle verdenshjørne også fra Aarhus. Og der snakkes mange forskellige sprog, dog mest engelsk. Pilgrimmene er hinanden hjælsomme og passer på hinanden og sørger for at ingen efterlades hjælpeløse. Har en problemer med føderne er der straks en der kan hjælpe med råd eller paraktisk hjælp. Mangler du mad eller vand er hjælpen også altid nær. Ingen efterlades uden et spørsgmål om alt er O.K.

CAMINOEN

Camionen har været fra brede behagelige Tivolistier, til udvejsomme gedestier med plads til kun at havde den ene fod foran den anden. Fra rullesten til kampesten og grus. Fra asfalt til cement. Til mudder og ubehagelige stenstier. Markveje med græs i midten til markveje, hvor mudderet sidder i støvlerne og blive dobbelt saa tunge.

TØJET

Jeg kan snart ikke huske hvormange gange jeg har skiftet og vaske tøj. Du skifter hele tiden undertrøjer med lange ærmer med korte ærmer, lange bukser, korte bukser, flees og vindjakke og ponche, ponche, ponche. Den ski... ponche af og på.

Vådt tøj en kamp om at få det tørt. En kamp om at fådet vasket. Og strømper, der tager 3 dage før de er tørre.