CAMINO FRANCES

17. APRIL - 17. MAJ 2012

VANDREDAG 16

02. MAJ 2012

VEJR: godt - lunt - til tshirt


HØJDEMETER: 50 m op 100 m ned


Endelig er foråret for en stund kommet til Kastiljen. 2 dage i træk uden regn. 2 dage med solstrejf. 2 dage uden regntøj. Idag til middag kunne vi tage vindjakken af og gå i tshirt. Vandringen var på 24 km idag, hvoraf de 14 var på en gammel romersk vej. De romere må have været rene sardister. Hvorfor? At bygge en vej, der er den rene tortur at gå på. Små sten som stikker op Andre der stikker ned. Nogle store andre små. Nogle 4 kantet Andre fine. Umulig at gå på uden at fødderne farer op og med og til siden. Man bliver skør af hele tiden at skulle se hvor man skal sætte fødderne. Samtlige 18 km gik ude på Kastiljen uden skygge, ingen ingenting at se på absolut intet. En rigtig vandretur med Ipod i ørene. Vi er nu på et stort albergue med gode faciliteter i Mansilla de las Mulas der nu 342 km fra Santiago. Og ca. 457 km fra Atlanterhavet. Så det går pænt fremad. Og skinnebenet er nu i bedring. 

CALZADILLA DE LOS HERMANIL LOS

MANSILLA

AFSTAND:     24,0 KM

AFSTAND TOTAL  373 KM

Betragtninger over en halv camino - Del IV


FØDERNE OG BENENE

Altid vaskede fødder, tørre fødder, smørre fødderne ind, sætte tape på så du ikke får vabler. Senest købe elastikbind til skinnebenet. Passe på sko og trømper. Alt drejer sig om dine fødder og ben. Det er dit redskab til fremdrift.

DE STORE TANKER.

Jeg har læst mange bøger af forfattere der har gået Caminoen og de skriver alle sammen om, hvor meget tid man har til at tænke over sin situation og få ny inspairation til et bedre liv. Hvordan de har haft tid til det må guderne vide? Jeg bruger mindst 90 % af tiden på at finde ud af hvordan jeg sætter den næste fod rigtigt så den ikke bliver våd, sider fast i mudder, ikke falder ned fra gedestien eller træder uhensigtsmæssigt på en sten eller træder i en vandpyt og koncentrerer mig om at min rygsæk sidder rigtigt, at min poncho nu også dækker min rygsæk. Så hvor de forfattere har fået al den tid fra kan jeg simpelhen ikke forstå. Resten af tiden snakker vi sammen når vi går eller hører musik i IPoden.

SAMMENFATTENDE

Det er fantastisk at gå Caminoen i det værste forårsvejre i 100 år i Nordspanien iflg. de spanske meterologer. Leon havde sne i Dag! Vi er i Leon om 2-3 dage. Fantastiske landskaber, fantastiske spanier, fantastiske alberguer, fantastiske pilgrimme.

Man skal have prøvet denne vandring for at forstå den magiske Camino. Den tager og den giver. Den giver dig uanede kræfter, den prøver dine grænser, den giver dig fantastiske oplevelser. Den tager somme tider livet af dig og giver dig det tilbage igen. Du er oppe, du er nede både fysisk og physisk.

DET ER EN VANDRING FOR LIVET. DU VIL ALDRIG GLEMME DEN. DEN BLIVER EN DEL AF DIG.

Jeg håber, den sidste del af vandringen også vil bekræfte dette tilbageblik.