CAMINO FRANCES

17. APRIL - 17. MAJ 2012

VANDREDAG 5

21. APRIL 2012

VIANA

LOGROÑO

AFSTAND:     13,0 KM

AFSTAND TOTAL   78 KM

VEJR: Godt - eftermiddag torden


HØJDEMETER: 20 m op 89 m ned


Vi har nu rundet de 269 km vandring. Det vil sige at vi paa 12 dage har tilbagelagt 25% af den vandring, der er planlagt. Det er ligeomkring 20 km om dagen. I gaar gik vi ca 30 km og i dag har vi bare vandret 13 km. Vi faar faktisk nogle ret gode vejrudsigter for turen paa diverse hjemmesider - jo vi har jo smartphones - og der er nu internet paa alberqerne og selvfoelgelig paa hotellerne, der stilles gratis til raadighed. Saa da vi saa, at der ville blive tordenvejr efter Logrono blev vi enige om at stoppe her, ogsaa fordi Sondrine skal tilbage til Paris senest i morgen. Saa hun tager nattoget fra Logrono til Palermo og derfra tog til Paris. Saa hun regner med at vaere hjemme soendag midna i Paris. Det har varet rigtig dejligt at vaer 3 der har vandret sammen. Vi har rigtig hygget os baade paa vandringen, men isaer om aftene, naar vi har spist enten paa alberquet eller paa den lokale bar. Vi har faaet mange forskellige tappas og godt roedvin og rosevin. Saa vi stoppede vandringen i dag kl. 13.00 og indlogerede os paa hotel for overnatning. Og ganske rigtig det har lige vaeret et maegtigt tordenvejr. Saa vi sider i toervejr mens godt gennembloedte pilgrimme nu kaemper sig til naeste overfyldte alberque. 

Så vi er rigtige luxuspilgrimme. Men hvad gør det. Der er ingen rigtig eller forkert måde at vandre Caminoen på. Og vi har det sjovt, for vi får set mange flotte bygninger og mange spænde mennesker. Det gælder det jo også om. Nu vil vi gå en tur her lørdagaften gennem i øvrigt en flot by og finde en god restaurant og tage afsked med Sordrine. Næste gang får i en blog om fødder. En meget vigtig ting paa Caminoen.

Inden vi gik på "tappas crawl", skulle vi lige have lutret sjælen. Da vi trådte ind i katedralen i Logrono, var messen lige startet. Så vi blev og overværede messen. Det er jo noget anderledes end i en dansk folkekirke. 2 præster i ornat, messedreng, og en dame, der havde en utrolig smuk stemme sang litogien igennem messen. 2 af menigheden læste op af bibeltekster og den ene præst holdt prædiken. Men mange af retualerne er de samme og både Fader Vor og syndsbekendelsen kunne vi følge, selv om den blev sagt paa spansk.

Nu er vi netop kommet tilbage fra vores "tappas crawl" i det, der vel kan kaldes Logronos Jomfru Ane Gade. Der er så mange tappasbarer med hver deres specialiteter, og der er med mennesker i gaderne, selvom det er småkoldt her til aften. Sikke et aftenliv. Godt med tappas og vin. Så nu er vi fyldt op, til at starte på morgendagens tur, der vil blive paa omkring 30 km. (se aftenbillederne)e senere)