CAMINO FRANCES

17. APRIL - 17. MAJ 2012

VANDREDAG 8

24. APRIL 2012

VEJR: først på dagen sol og varme, senere blæst


HØJDEMETER: 365 m op 120 m ned


Denne dag på Caminoen er måske nok den mindst interessante indtil nu. Ingen særlige byer, ingen særlige kirker, ingen særlige særlinge, ingen særlige noget som helst. Kun Camino og Camino gennem grønne marker. Et enkelt lyspunkt er måske, at der igen er bjerge med sne på toppen. Men min geografi er ikke helt ajour nu hvor jeg skriver, så jeg skal lige finde ud af havd de hedder. Vi er stoppe før Montana de Oca (Gåsebjergene). Dem skal vi over i morgen - uden sne. Vi er stoppet i en ikke særlig interessant by. Alberquet er kommunalt drevet. Igen gode bade og toiletforhold. Pæne og rene senge og sovestuer. Så der er intet at klage paa. Ikke engang at jeg har ondt i eller dårlige fødder.

Byen er et trafikpunkt for lastbiltrafikken øst - vest - saa vi går ned paa en bar/resturant, hvor trukkerne holder til. Der får vi sikkert god aftensmand.

Peter har lidt problemer med de store filer jeg sender ham med billeder, så hav lidt tålmodighed - de skal nok blive opdateret.

GRANON

VILLAFRANCA MONTES DE OCA

AFSTAND:     28,0 KM

AFSTAND TOTAL  166 KM

Katedralen i Santa Domingo de la Calzada


Hvordor skrive det med stort. Fordi katedralen er meget vigtig på Caminoen og fordi den er enorm. Byen er ikke ret stor og slet ikke middelalderdelen. Men katedralen overskygger alt.

Bygningen er et gammelt kloster, der er udvidet med en kirke af enorme dimentioner. Kirketårnet er en bygning for sig. Klosterbygningen er i dag museum for alle de korsbarhede som klosteret og katedralen besider. Katedralen er ikke til at beskrive i detaljer, så når der komme billeder fra katedralen så se på dem.

Årsagen til netop, at katedralen ligger hvor den gør er, at en gammel munk i middelalderen satte sig for at bygge veje, så pilgrimmene kunne komme frem, han lod også kirker og hospitaler bygge og blev så helgenkåret da han døde. Kloster og kirke blev så tilegnet ham og derfor blev det en vigtig kirke at valfarte til.

Katedralen er meget velbevaret og restureret og benyttes som almindelig kirke.

Der er en helt sælig ting ved katedralen. De holder høns. Og de holdes i et bur i katedralen. Se billederne.

Og hvorfor saa det? Jo, der er en legende om et tysk pilgrimsægtepar i middelalderen der sammen med deres soen skulle paa pilgrimsfærd til Santiago. De skulle overnatte paa et herberg i byen og herbergets tjenestepige blev forelsket i den unge tyske dreng. Da de næste dag skulle forlade herberget skreg tjenestepigen op om at sønnen havde stjålet noget sølvtøj fra herberget, fordi sønnen ikke ville ligge med hende om natten. Dommeren i byen afsagde kendelse om, at sønnen skulle hænges for sin forbrydelse og det blev han. I midlertid gik forældrene i forbøn for sønnen. Dog ville dommeren ikke omgøre sin dom. Imidlertid kom folk løbende til dommeren og sagde at sønnen ikke var død i galgen og samdidig sprang de 2 høns som var tilberedt til dommerens middag lys levende op og kykkeligekyede. Dommeren blev skækslagen og forlangte sønne skåret ned og at han kunne gå fri for dom. Fra den dag og til nu, har der været høns i kirken/Katedralen.

Om katedralens korsbarheder kan jeg sige, de er enorme. Altertavler, der overgår alt jeg har set, malerier, grave og mausoleumer. Altersølv, træskærarbejder helt tilbage til middelalderen og udhuggede friser, tronstole og mange andre indretninger.