CAMINO FRANCES

17. APRIL - 17. MAJ 2012

VANDREDAG 9

25. APRIL 2012

VILLAFRANCA MONTES DE OCA

BURGOS

AFSTAND:     40,0 KM

AFSTAND TOTAL  206 KM

VEJR: Storm og koldt og regn indimellem


HØJDEMETER: 335 m op 320 m ned


Caminoen tager - Caminoen giver. Om Caminoen tog eller gav i dag ved jeg ikke. Men en ting ved jeg, at en Maraton er lang. Vi løb den ikke, men vi vandrede den. Fra Villafranca de Montes Oca til Burgos. 42 km. Vi startede kl. 6.30 før solen stod op og gik fra ca. 700 m til 1.158 m. Op i Montes de Oca (Gåsebjergene) (mere om den i et særligt indlæg) gik 13 km gennem en vild skov på noget der ligende et bredt brandbælte. Gik ned til et gammelt kloster, med en utrolig smuk gammel kirke (se billedederne når de kommer). Derefter gik vi op gennem et pas i ca. 1.080 m højde. Og så fladede vejen de næste 20 km ud til Burgos. Men venner, de miderste 10 km havde vi regn og det var "poncho time" og hele vejen hvade vi den sa.... vesten vind, idag bare som storm. Vi gik nærmest sidelæns og ind i mellem kom vi ikke rigitig ud af stedet. Paa 12 timer tilbagelade vi strækningen.

Både Manfred og jeg var godt nok trætte og tog igen ind på et 3 stjernet hotel, hvor vi får vasket tøj, os selv og ladet elektronik og os selv op.


MEN - vi gjorde det, som mange pilgrimme gør, gik på en dag over Gåsebjergene og til Burgos. Burgos er på størrelse med Odense/Alaborg. Så i morgen spiser vi morgenmad paa hotellet kl. 9.00 tager en tur gennem byen og se den enorme katedrag (den er større end den i Santa Domingo) og så tager vi den som luxus pilgrimme med at gå omkring 10 til 15 km. Det bliver nemlig regn de næste 2 dage.


Gåsebjergene


Der er ikke mange pilgrimme, der når både over Gåsebjergene og til Burgos samme dag. Gåsebjergene skal pilgrimmene over for at nå til Santiago. Gåsebjergene er berygtede for deres vilde natur, deres højder og deres vilde dyr. I Middelalderen var pilgrimmene frygtelig bange for røvere og banditter, vilde hunde, bjørne og andet umenneskeligt. Så bange at de gik i flokke og inden da lagde deres værdier i klostret mod et tilgodebevis. Når de så kom til klosteret i Burgos afleverede de tilgodebrviset og fik deres værdier. Det gør man ikke idag. Man starter med at gå fra Villafranca de Montes Oca i 700 m og direkte op i 1.158 m. Dem der har prøvet en sådan stigning ved hvad det kræver, især når man har 12 kg på ryggen. Når man så et oppe går det ned til ca 950 m og igen op til ca 1.050 m og her går man så ca 10 km gennem troldeskov på et nærmest bredt brandnælte. Idag er det ikke vilde dyr og røvere, der er vindmøller og så kom det lokale politi i en 4 hjuldtrækket og standsede hver pilgrimme også jeg for at høre om du var Ok eller om du havde hørt om nogen der havde problemer. Fin service kl. 7 om morgenen. Efter ca 10 km i dette mærkelige område når du til et kloster med en samling huse. San Juan de Ortega. Hvilket kloster? Kæmpe stort med en middelalderkirke med udsøgte træskærerarbejder som altertavle. Se billederne når de er lagt ind. Derefter går vandringen fra ca 800 m til ca. 1080 m i et fuldstændigt nøgent område med vid udsigt fra toppen til Burgos 20 km væk. Idag var der stærk blæst og regn, bare for en undtagelse. De nævnte 20 km går det så ned til ca. 800 m som Burgos ligger i. De sidste 11 km går igennem et enormt industriområde. Burgos er på størrelse med Ålborg. Dagens tur blev på lidt over 40 km.