OM PILGRIMSVANDRING

                                         DEL II    

Hvorfor vandre til Skt. Jacobs Grav

i Santiago ?


Ifølge legenden så rejste disciplen Jacob til Spaninen omkring år 50 for at kriste de heden ske beboere i Nordvest Spanien. Det gik ikke så godt, så han rejste tilbage til Jerusalem.


Da han kom tilbage dertil blev han halshugget.


Omkring år 800 oplever en kristen eneboer en nat et prægtigt lys og han går til det sted, hvor lyset kommer fra og opdager, at der er en grav og i den ligger Sct. Jacob.


Skt. Jacob er ifølge legenden ankommet på en stenbåd holdt oppe af engle og drevet i land på Costa del Morte (Muxia) og efterfølgende flyt tet til det sted, der nu er oplyst.


Graven bliver så flyttet og bliver så endelig lagt, der hvor katedralen i Santiago idag er opført til ære for Skt. Jacob. Og i katedralen er Skt. Jacobs relikvier idag opbevaret i et sølvskrin i katedralens krypt under et rigt udmykket alter.I dag vandre de fleste til Santiago ikke for at få syndsforladelse, men for  mange er det et indre kald om at tage fri fra den travle og trivielle hverdag og få en mærkbar afbrydelse og en stor oplevelse for livet.


Det siges, at har man først vandret på Caminoen, så vender man tilbage.


Det kan jeg skrive under på er rigtigt.


En gammel overlevering siger, at Caminoen tager og Caminoen giver.


Det skal forstås sådan, at vandring på Caminoen er en fysisk udfordring som tager på dig, men du får mangefold en åndelig berigelse med på vandringen.


Buen Camino