LEGENDER OG HISTORIER CAMINO FANCES 

DEL VI   

Fortsæt til DEL VII

Og nu til en af mine egne oplevelser, som gør pilgrimsvandring så uforudsigelig og dog så forudsigelig.

Den 23. april 2012 efter en dag på omkring 28 km i rigtig dårligt vejr, koldt og regnfuldt, lykkedes det mig at overnatte i Grañon i nød herberget, som er på noget der ligner 1. sal i den lokale kirke. Man skal ind fra bagsiden og op ad trappen ved tårnet. Det var der så også mere end 40 andre der havde fundet frem til. Fuldt hus blev der annonceret. Da jeg ankom blev jeg mødt af hospitaleroen, der på engelsk kundgjorde, at ”her betalte man efter evne og tog efter behov”. Da jeg lagde 10 € i cigarKas sen, kom der en person og straks tog den igen fra kassen, uden at hospitaleroen så meget som blinkede med øjnene og sagde så tørt ”den havde han nok brug for”.

Fantastisk aftensbord med dejlig salat, pasta i kødsovs og en dessert – youghurt og selvfølge lig brød og rødvin – alt i øvrigt doneret af handlende i omegnen. Og dejlig pilgrimsstem ning ved den åbne pejs, med snak og udveks ling af oplevelser. Og mere rødvin.

Før vi skulle til at sove, kom den uforudsige lige oplevelse, da vi alle blev budt ind på 1. sal i et kulsort kirkerum. Her viste sig at en af pilgrimmene gav sig til at synge en meget smuk salme, akkompagneret af en ret dårlig guitarist.

Men det at høre en smuk stemme i et stort kulsort kirkerum gav gåsehud. Messen blev også forrettet kun fra levende lys på alteret.

Sovesalen var stuvende fuld, alle lå på nogle tynde madresser på et iskoldt gulv – jeg i min sovepose iført fleecejakke og vandrebukser. Toilettet var – hvad der føltes som en ½ km væk og igennem en forhindringsbane af sovende og snorkende og lugtende medpilgrimme. En dør som knirkede rædselsfuldt og et overpisset toilet, hvor der næsten var is i vandhanen og et højskyldende closet, der frembragte nærmest et tordenskrald af fossende vand, når man trak ud. What a night!!!!!

Næste morgen – uden at blive vasket og børste tæn der – et let morgenmåltid og så videre ud i en blæs ende og kold morgen.

To huse længere fremme var til stor jubel for mange af os en åben bar – hvor det lykkedes at få børste tænder og få et hæderligt morgenmåltid med tostadas, ost, juice og the og få købt 2 ½l flaske vand til dagens vandring.