LEGENDER OG HISTORIER CAMINO FANCES 

DEL X    

Fortsæt til DEL XI


Hvad er et Parador? I León findes Hostal de San Marcos, som af mange anses for at være det flotteste hotel i verden. Men det konkurre rer med Hostal de Los Reyes Catolicos i Santiago.

Parodor er den spanske stats luksus hotelkæ de. Hoteller, der er indrettet i slotte, klostre, borge og i arkitektoniske mesterværker rundt i Spanien.

Naturligvis er luksus ikke billige, men så dyrt er det heller ikke, men det er skønt at over natte i skønne omgivelser, slappe af i dybe sofaer og sove under tykke dyner med adgang til rummelige badeværelser, hvor et karbad er en mulighed. For slet ikke at tale om morgen maden, som er et eventyr i sig selv.

I øvrigt kan jeg oplyse, at når du som svedig og møgbeskidt pilgrim med rygsæk og vandre stav, vader ind af døren til et Parador bliver du modtaget som en konge. Ofte er der speci elle priser for pilgrimme, eller pensionist, når du enten viser pilgrimspasset forevises til det sædvanlige daglige stempel eller dit rejsepas.

Når jeg nu skal prale, så prøver jeg om muligt at overnatte på mindst et Parador på en pil grimsvandring.

Ond dig selv den oplevelse.

Når, men León har også en anden seværdighed – naturligvis ud over katedralen - Santa Maria de la Regla , som du endelige ikke må glemme at besøge. Katedralen har nogle skønne glasmosaik ruder, der giver et fantastisk lys, især rosenvinduet. Flere af ruderne er fra 1200 og 1300 tallet.

Siger Gaudi dig noget?  Det første du sikkert tæn ker på er Sagrada Familia i Barcelona. Men, denne enspænder af en arkitekt, har også lagt sig landmær ker andre steder. Bl.a. den imposante bygning: Casa Botines på gågaden i León.

Du skal også besøge Bacilica San Isodoro, hvor der opbevares nogle utrolige kostbarheder givet som gaver til bl.a. spanske konger gennem tiderne.

For den spillelystne, kunne et besøg i Capilla de Nuestra Señora de Dado (Vor Fru af Terningen) (??)

Til kirken knytter sig en figur, som tilskrives mira kuløse egenskaber. Kapellet har fået sit navn af, at en spiller, der havde tabt stort i et spil, i et vredesud brud kastede sine terninger på figuren og traf Jesus barnet i ansigtet, hvorved det straks begyndte at bløde.

På vej ud af León, kan man slet ikke undgå at møde Hostal San Marcos – det ligger på pilgrimsvejen ud af León om man følger Camino Frances eller følger Camino San Salvador. Hostallet ligger ved middelal derbroen pilgrimmen skal over.

I næste by mod vest efter León, kommer pilgrimmen igennem Virgen del Camino, i øvrigt en rædselsfuld by langs en befærdet vej. I slutningen af byen, ikke langt fra hvor pilgrimmen skal beslutte om der skal vandres til venstre eller lige ud, ligger Camino Frnaces enes nye kirke – bygget i 1961/62 – Virgen del Camino, der i manges øjne er en kirke bygning som de lokale kalder ”et mellemamerikansk collegebibliotek” Facaden pry des at et vældigt broncerelief på 6 m i højden, som fortæller om Jomfru Maria og de tolv apostle.

Næste gang skal I høre om hvad der skete i 1434 på broen i Hospital de Òrbigo.